Sunday, January 15, 2006

نشست کانون دريانوردان خبره با مدير عامل کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران

نشست کانون دريانوردان خبره با مدير عامل کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران
چهارشنه چهارم آبان 1384 جلسه ای کاملا دوستانه و خصوصی فی مابين اعضاء هيئت مديره کانون و جناب آقای داجمر مدير عامل جديد شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران به مدت 2 ساعت برگزار شد. و درخصوص مشکلات اين بخش از صنعت بشرح زير گفتگو شد:
مديرعامل کانون دريانوردان ضمن تبريک به مناسبت انتخاب شايسته جناب آقای داجمر توسط وزارت محترم بازرگانی اظهار اميدواری کرد تا به حمد و قوه الهی با به دست گرفتن سکان کشتيرانی در دستهای شخصی آگاه و با تجربه در اين صنعت که 20 سال است با کشتيرانی و مشکلات آن از دور و نزديک آشنائی دارد بتوان کاستی ها و معضلات آن را علی الخصوص درمورد بخش دريانوردی بزودی و بخوبی حل نمود و بارديگر جرقه های شادی و آسايش را در وجود دريانوردان اين شرکت شاهد بود. همچنين در طول مدت مديريت آقای افخمی زحمات بسيار زيادی از سوی کانون در اين شرکت کشيده شده است که متاسفانه از چشم ايشان هم مخفی مانده و عدم استفاده از قوه های موجود و ايجاد عوامل سرخوردگی اين سرمايه های ملی در نهايت مديريت آقای افخمی را زير سوال برده است.
کانون با صداقت کامل ، در تمامی مدت مديريت قبلی مشکلات و راه کارهای مناسب رفع آنها را ابتدا خصوصی و سپس بصورت مکتوب و در نهايت به شکل عمومی به ايشان بيان نمود که متاسفانه از هيچکدام از آنها استقبال نشد ، و لذا کانون به رسالت خود در اين امر با مديريت جديد جناب آقای داجمر ادامه داده و اميدوار است اينبار از نگرانی ها و راهکارهای کانون با درستی و صحت استفاده شود.
به نظر کانون ريزش نيروی انسانی کادر متخصص و کارآمد دريانورد بالغ بر 1000 نفر در طول مدت 2 سال از شهريور 82 الی شهريور 84 دليل بر عدم مديريت صحيح و توجه به حذف و نابودی انگيزه های دريانوردان بوده و جناب آقای داجمر و کادر مديريتی جديد ايشان بايد با فوريت نسبت به تغيير اين ديدگاه اقدام عاجل نمايند.
البته کانون دريانوردان درصورت تمايل ايشان آماده هرگونه همکاری و ارائه راهکارهای کاربردی و عملياتی مناسب با اين شرکت در تمامی زمينه های ياد شده است.
همچنين بايد توجه داشت که در دنيای کنونی کاهش چشمگير جذابيت های کار در دريا و بالعکس افزايش چشمگير و فرصتهای شغلی بسيار مناسب موجود برای دريانوردان در خشکی و عدم دقت کافی و ايجاد تعادل مثبت در اين زمينه توسط صاحبان شرکتهای کشتيرانی يکی از دلايل اصلی ريزش نيروی انسانی از بخش دريا بوده است.
همچنين از عملکرد روابط عمومی کشتيرانی در مديريت قبلی بخصوص از چهره نمايی هايی که در آن مدت انجام داده است به شدت انتقاد شد و اظهار اميدواری شد تا در مديريت جديد روابط عمومی ضمن برقراری تعامل با کانون ها و تشکل های غير دولتی دريايی در جهت اعتلای فرهنگ دريايی در سطح جامعه و عموم کوشا باشد.
همچنين وظيفه کانون به عنوان مرجعی پويا که حفاظت از منافع دريانوردان و پاسداری و اعتلای صنعت دريانوردی و کشتيرانی سرلوحه کار آن می باشد و اطلاع رسانی ، انتقاد سازنده و تعامل با ارگانهای دريايی از اهم فعاليتهای آن می باشد به طور مبسوط برای جناب آقای داجمر تشريح گرديد.
در اين گفتگو به حضور 600 نفری اعضاء کانون در عرصه اين صنعت گسترده و تخصص های آنها که خود سرمايه های ملی و پرارزشی می باشد اشاره و اعلام آمادگی شد تا در صورت نياز با استفاده از اين اعضاء بتوان پروژه ها و طرح های مختلف شرکت کشتيرانی را برعهده گرفته و پياده سازی نمود.

همچنين کانون پيشنهاد نمود تا با تغيير امور کارکنان دريايی به بخشی کاملا مستقل به شکل معاونت کارکنان دريايی و زير نظر مستقيم مدير عامل بتوان حوزه عملکرد آنرا گسترش داده و طرح های ايجاد انگيزه و گام برداشتن به سوی خودکفايی کامل و حتی صدور نيروی انسانی ماهر و ورزيده را با سهولت و اعتماد بيشتری انجام داد.
در اين گفتگو عنوان شد که دريانوردان ايرانی در مکانی هستند که هيچ مرجع قانونی ناظر به مسائل و مشکلات آنان نيست و اين درحالی است که در سطح بين المللی (غير از ايران) 32 کنوانسيون مختلف وجود دارد که تماما در جهت تخصيص امکانات مختلف به دريانوردان به امضاء رسيده و در کشتيرانی های دنيا علی الخصوص کشتيرانی های ملی به آن عمل می شود. و کانون اميدوار است تا کشور ايران نيز به اين کنوانسيونها ملحق گردد. و بر اين باوريم که قانون می تواند بازوی محکم و پشتوانه ای مطمئن برای منافع دريانوردان و همچنين صاحبان صنايع باشد.

در ادامه جناب آقای داجمر مدير عامل کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران ضمن تشکر از فرصت پيش آمده و نشست دوستانه ای که با کانون داشته ، اظهار داشتند برای خود من هم مشخص شده است کمبود ها و کاستی هايی وجود دارد که در طول زمان عدم حضور ايشان در کشتيرانی ، در اين شرکت بوجود آمده است. مهم ترين بحث در زمان مديريت عاملی اينجانب بحث نيروی انسانی (ايرانيزه کردن) بوده که کارهايی را هم بصورت طرح های عملياتی در دست داشتيم که پس از رفتن من ، متاسفانه معلق مانده است.
به عبارتی اگر در موضوع مورد بحث به اين نتيجه رسيده ايم که اعتلای صنعت و شرکت با نيروی انسانی دريانورد رابطه مستقيم دارد بايد طبعات و هزينه های آنرا نيز پذيرا باشيم. اينجانب شخصا براين باورم که بين نيروی ايرانی و خارجی تفاوت بسيار زياد است ، مشکل اساسی در قسمت حفظ و تربيت نيروی انسانی بوده که مقصر هم مشخص است. مطمئنا بايد با ارائه واقعيت و حسن نيت جوانان را ترغيب به اين شغل نمود ، در غير اينصورت بزودی واپس زده و سرخورده خواهند شد و ديگر نميتوان به عنوان يک نيروی مناسب روی آن حساب کرد.
جذب ، نگهداری و آموزش نيروی انسانی را بايد مجددا مورد بازنگری قرارداد ، براين باوريم که افزايش سطح رفاه و نزديکی آن به سطح بين المللی سبب افزايش انگيزه دريانوردان به ادامه کار خواهد شد. مطمئنا درصورتی می توان از کارکنان انتظار مناسب داشت که خدمات مناسبی را نيز به آنها بدهيم.
همچنين ايشان اظهار تمايل کردند تا کانون با نظر تعامل و همکاری و در راستای رسالت خود و اجرای اهداف عاليه با اين شرکت همکاری صميمانه و نزديک داشته باشد.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home